Színtévesztés

Színtévesztés

Speciális korrekciós szemüveg készítés színlátási rendellenességgel élők számára.

Színtévesztés

Önnek adjuk a világ valódi színeit!

Speciális korrekciós szemüveg készítés színlátási rendellenességgel élők számára.

Erre van szükségem/Érdeklődöm

A SZÍNTÉVESZTÉS ÖNNEK IS MEGNEHEZÍTI A MINDENNAPOKAT?

Hazánkban közel 400 000 színtévesztő ember él. Főként a férfiakat érintő, többnyire öröklődő rendellenesség, melynél gyakori, hogy az érintett akár tizenéves koráig nincs tisztában azzal, hogy ő maga színtévesztő.

Milyen nehézségeket okozhat a színlátás zavara?

 • A színtévesztő gyermekek már az óvodában nehezebben boldogulnak a színes jelekkel, rajzaikon helytelenül használják a színeket.
 • Színes logikai és formai játékokban folyamatos kudarcok érik őket.
 • Rosszul olvassák a térképet, problémát okoznak a színes tankönyvek.
 • Közlekedés során a színtévesztők több balesetet okoznak, mint jól látó társaik.
 • A színtévesztés 339 szakmában kizáró ok vagy korlátozó tényező egy orvosi véleményezésnél (pl. textilipar, fogorvos, pilóta, óvónő stb..)

VAN RÁ MEGOLDÁS, HOGY NE KELLJEN FELADNIA AZ ÁLMAIT.

A színtévesztés az esetek jelentős részében korrigálható. Speciális bevonatú szemüveglencse készítésével olyan eredményt érünk el viselője számára, mellyel az éplátóhoz közeli színlátást biztosítunk.

SZÍNTÉVESZTÉS VIZSGÁLATA, DIAGNÓZIS FELÁLLÍTÁSA

Ha ellátogat hozzánk, optikánk vezetője a téma specialistájaként kétféle alap tesztet végez el Önnel. Az egyik az Ishihara teszt – közismert nevén babos könyv, melyben számokat kell kiolvasni a színes pöttyökből. A másik teszttel kifejezetten a színlátás típusát és súlyosságát diagnosztizálja.

Mindkét teszt gyors, egyszerű és objektív. Specialistánk ezekből már elegendő információval rendelkezik, hogy a diagnózist felállítsa és próbalencsék alkalmazása után szükség esetén javaslatot tegyen a korrekció módjára.

SPECIÁLIS SZEMÜVEGGEL A SZÍNHELYES LÁTÁSÉRT ÉS A HÉTKÖZNAPOK MAGABIZTOSSÁGÁÉRT

Több, mint 5 éve dolgozunk együtt a Colorlite Kft-vel, ez a magyar optikai kutató cég fejlesztette ki a színtévesztés korrekciójának módszerét.

A vizsgálat végén felállított diagnózist követően a javaslatban szereplő szemüveglencséket elküldjük a Colorlite-nak, akik ellátják a megfelelő speciális bevonattal. A lencsék ezt követően visszakerülnek üzletünkbe, ahol saját műhelyünkben egyedileg, kézzel becsiszoljuk őket az Ön által választott szemüvegkeretbe.

Színtévesztést korrigáló szemüvegeinkkel a színlátás jelentősen javítható, enyhébb esetekben teljesen megszüntethető.

ADJON ESÉLYT MAGÁNAK VAGY GYERMEKÉNEK, HOGY SZÍNTÉVESZTŐKÉNT IS LEHESSEN CUKRÁSZ, FODRÁSZ VAGY FOTÓMŰVÉSZ!

EZ MONDTÁK, AKIK MÁR SZEMÜVEGEINKKEL LÁTJÁK A VILÁG SZÍNEIT

„A piros és keverékei jelentősen eltérnek a szemüveg nélkül látottakhoz képest. Nagyon erős bennük a piros szín, szinte ordít. Ez leginkább a közlekedési lámpán látszik, a piros már messziről kiabál, jóval erősebben, mint a szemüveg nélkül.”

„Összességében a látvány, amit szemüvegben látok, sokkal szebb, mint nélküle. Olyan érzés, mintha eddig szürkén láttam volna és most minden szín élénkebb.”

„Feltűnik, hogy minden részletgazdagabb. Ha egy rétet nézek, vagy akár csak egy egyszerű gazos mezőt, a rengeteg apró virág, a sok rovar mind látható.”

„A színteszten, amire a szemüveg kellett, átmentem, bár a zöld-szürke megizzasztott egy kicsit. Mindenképpen ajánlani fogom másnak is a szemüveg használatát és mintha már a szemüveg nélkül is jobban látnám a színeket.”

„A szemüveget, amikor először felvettem megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen nagy a különbség. Minden élénkebb lett, szinte üvöltve látom a színeket."

„Az élmény, amit ez a szemüveg ad, az felbecsülhetetlen. Most sokkal színesebb lett minden!”

GYAKORI KÉRDÉSEKRE HASZNOS VÁLASZOK

 • Meddig tart a vizsgálat?
  A pontos diagnózis felállításához minden részletre kiterjedő alapossággal dolgozunk. A teljes vizsgálat 30-40 percet vesz igénybe, ennyi időt mindenképpen szánjon rá.
 • Mennyi idő alatt kapom meg az új szemüvegemet?
  A megrendeléstől számítva kb. 3-4 héten belül.
 • Dioptriás szemüveget viselek, ettől még lehet színtévesztést korrigáló szemüvegem is? Természetesen, sőt. Az éleslátást szolgáló dioptriás lencsét ugyanúgy el tudjuk látni speciális bevonattal, így a két korrekciót egyetlen szemüveg fogja megoldani. A jól látó paciensek számára nullás dioptriájú lencsére kerül a bevonat és azt csiszoljuk be a szemüvegkeretbe.
 • Kültéren is gyakran viselném a szemüveget. Az UV védelmet is biztosítja? A színtévesztést korrigáló szemüvegek színes lencséi mögött a pupillák jobban kitágulnak, így kevésbé vannak védve a nap sugaraival szemben. Ezért mindenképpen javasoljuk az UV védő réteg igénylését ilyen esetekben. Ezzel együtt a lencséket karcmentes bevonattal is ellátjuk.
 • Milyen keretet választhatok a korrekciós lencséimhez? Gyakorlatilag bármilyent. Kollégáink készséggel segítenek az Ön stílusához és egyéniségéhez leginkább passzoló szemüvegkeret kiválasztásában.
 • Miért ilyen színes a lencse? A szembe érkező szín spektrumát csak ilyen módon lehet megváltoztatni. Ez a technológia elkerülhetetlen velejárója.

MIT NYÚJTHATUNK ÖNNEK VAGY GYERMEKÉNEK, HA SZÍNTÉVESZTŐKÉNT ELJÖN HOZZÁNK?

 • A zöld szín valódi zöldjét, a vörös szín vörösségét
 • Élénkebb és tisztább színeket
 • Biztonságot a közlekedésben, a hétköznapokban
 • Akár a vágyott szakma lehetőségét
 • Önbizalmat

Keressen minket!
Kérjen időpontot és térjen be hozzánk!

Optimum Optika
Címünk:
9021 Győr, Széchenyi tér 11.

Telefonszám:
+36 30 869 0504
+36 96 310 055

Email:
info@optimumoptika.hu

Bezár

Siker

Köszönjük!

Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

Üdvözlettel,
Optimum Optika

Kapcsolat

Kérdésed van? Írj üzenetet!
Kérdésed van?
Írj üzenetet!

Nyitvatartás

 • H-P: 9:00 - 17:00
 • Sz: 8:00 - 12:00
 • V: Zárva
Bezár