Mit nyújtunk önnek?

Látásvizsgálatot

Egy új szemüveg, vagy kontaktlencse akár évekre meghatározza látásunk minőségét és így közérzetünket is. A lehető legjobb látás elérése mindig egy alapos, szakember (optometrista vagy szemorvos) által végzett, mindenre kiterjedő szemvizsgálattal kezdődik. A szemvizsgálat két területre terjed ki: a látás aktuális állapotának felderítése és a lehető legjobb látásminőség elérése, a szem és alkotórészei állapotának egészségügyi szempontból történő ellenőrzése. A szemvizsgálat során a computeres bemérés után következik a szubjektív látásellenőrzés, szemfenék vizsgálat, réslámpás ellenőrzés. Non contact tonométerrel szemnyomásmérést is végzünk. Szemészünk gyermekek vizsgálatát is elvégzi az erre kifejlesztett Plusoptix készülékkel.

Színtévesztést korrigáló szemüveget

A világot öt érzékszervünkkel érzékeljük. Ezek közül legtöbb információt a látás közvetít felénk. (A modern embernél az érzékszervek információ közvetítő szerepe körülbelül így alakul: látás 90%, hallás 5%, tapintás 2%, ízlelés 2%, szaglás 1%.) Ezért nem mindegy, hogy a látásban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználjuk-e.Az élet számos területén hátrányos helyzetben vannak a színtévesztők. Több mint száz szakmában (Pl. textilipar, autó-, festék, élelmiszer- és kozmetikai ipar) nem tudnak ugyanolyan eredményesek lenni, mint a jó színlátók. A közlekedésben pedig saját magukra és másokra is veszélyesek lehetnek. A színtévesztők sokkal több közlekedési balesetet idéznek elő, mint az ép színlátók. A színtévesztés már óvodás és iskolás korban is nehéz helyzetbe hozza a színtévesztő gyermekeket: nem ismerik fel a színes jelzéseket ruháikban, helytelenül használják a színeket rajzaikon, ügyetlennek bizonyulnak a színes műanyag formákból kialakított logikai játékokban, rosszul látják a térképeket és a színes tankönyveket.

A Colorlite Kft. magyar optikai kutató, fejlesztő és gyártó cég tudományosan megalapozott korrekciós szemüveg bevonatokat fejlesztett ki a színtévesztés korrigálására, valamint egy gyors, pontos és egyszerű tesztet dolgozott ki a színtévesztés vizsgálatára és a korrekció eredményességének ellenőrzésére.

Az Optimum Optikában 2015. júliusa óta végezzük a Colorlite által kifejlesztett módszerrel a színtévesztés korrekcióját. Tisztelettel ajánljuk figyelmébe új szolgáltatásunkat, mellyel célunk az, hogy a színtévesztőknek segítsünk a színtévesztésből eredő problémáik megoldásában. Színtévesztést korrigáló szemüvegeinkkel a színlátás jelentősen javítható, enyhébb esetekben teljesen normálissá tehető.

Szemüvegkészítést

Hiszünk abban, hogy igazán jó szemüvegeket akkor adhat át egy üzlet az ügyfeleinek, ha a szemüveg elkészüléséhez szükséges minden munkafolyamat lehetőleg egy helyen zajlik. Egy jó szemüveg, mire viselője arcára kerül, több munkafolyamaton megy át. Ennek az eredménye akkor lehet kiváló, ha a készítés, a kontroll és a kész szemüveg átadása egy helyen történik. Minden általunk forgalmazott szemüveget saját műhelyünkben készítünk. Itt mesterségünk kézzel végzett munkafolyamatait a mai kor legmodernebb megmunkálási technológiáját biztosító berendezések használatával házasítjuk. Sok esetben ügyfelünkkel közösen tervezzük meg szemüvegének a formáját úgy, ahogyan azt ő ideálisnak gondolja.

Kontaktlencsét, ápolószereket

A kontaktlencse kiküszöböli a szemüvegviselés kényelmetlenségeit, a keret zavaró hatását, túl erős dioptria vagy nagy dioptria különbség okozta torzítást. A lágy lencsék magas víztartalmúak, jó oxigénáteresztő képességűek, kényelmesek, ezért könnyen megszokhatóak. Az egészséges ápolás részeként egyszerű lépéseket kell minden reggel és este elvégezni. Manapság a lágy kontaktlencsék a legelterjedtebbek, de félkemény és kemény lencsék illesztésével is foglalkozunk.

Napszemüveget

A napsugárzás egy bizonyos hullámhosszúságú része nemcsak a bőrt károsítja, hanem a szemet is. Az ultraibolya fény az időskori makula degeneráció és a szürkehályog kialakulásának fő okozója.

Fontos tehát szemünk védelme. Optikánkban minden napszemüveg 100%-os UV szűrővel ellátott. A polárszűrős napszemüvegek viselése vízparton illetve autóvezetésnél ajánlott, mivel ezek a zavaró csillogásokat, tükröződéseket is kiszűrik. Ne feledje, hogy napszemüvegét dioptriás változatban is elkészítjük.

Céges Látásszűrés

A céges szemészeti szűrővizsgálat célja hogy segítsük a munkáltatókat abban hogy megőrizzék munkavállalóik egészségét, munkavégzésüket hatékonyabbá tegyék.

Az 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelete alapján (a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményei) azon munkavállalók részére, akik naponta legalább 4 órát töltenek monitor előtt, a munkáltató köteles a munkavállaló szem és látásvizsgálatát elvégeztetni, majd ezt 2 évenként megismételtetni. A jogszabályban előírtaknak megfelelően kötelező az éleslátást biztosító szemüveg térítése a munkavállaló részére.

A rendelet értelmében a képernyő előtti munkavégzéshez használt szemüveg elszámolható költségként, így a munkáltató növelheti beosztottaik juttatásait, miközben költséget csökkent.

A szaküzletünk felszereltsége és ember állománya lehetővé teszi a rugalmas szemvizsgálat és kiszolgálás lehetőségét, azaz igény esetén az egyes cégek helyszíni szűrését is (helyszínen lebonyolított szemvizsgálat és szemüveg értékesítést) vállaljuk. Így biztosítani tudjuk, hogy a munkavállalók a lehető legkevesebbet legyenek távol munkahelyüktől és kényelmes formában jussanak hozzá a szükséges szemvizsgálathoz és a munkájukat hatékonyabbá tevő éleslátást biztosító szemüveghez.

Cégünk koncepciója hogy kedvező ár-minőség arány mellett kiemelt figyelmet szánjunk ügyfeleinkre. Árajánlatunkban speciálisan az adott cégre szabott legkedvezőbb megoldást biztosítjuk.

Amit kínálunk

 • keret megállapodás (egy,- kétéves szerződési lehetőség)
 • helyszíni kiszállás (a vállalkozás,szervezet szék,-telephelyére)
 • széles kollekció, helyszíni keretválasztási lehetőség (legújabb keret és lencsekollekcióból választhatnak)
 • kedvezményes éleslátást biztosító szemüveg elkészítése(nem csak a helyszíni kitelepüléskor)
 • kedvezmény üzleteinkben a keret megállapodás ideje alatt
 • rugalmas, ügyfélközpontúság
 • modern technológia
 • biztos háttér
 • megbízható szaktudás

Vállalati szűrővizsgálattal kapcsolatos további információkért keressen bennünket az elérhetőségeink egyikén.

Kapcsolat

Kérdésed van? Írj üzenetet!
Kérdésed van?
Írj üzenetet!

Nyitvatartás

 • H-P: 9:00 - 17:00
 • Sz: 8:00 - 12:00
 • V: Zárva
Bezár