Mit nyújtunk önnek?

Látásvizsgálatot  Augenuntersuchung

Egy új szemüveg, vagy kontaktlencse akár évekre meghatározza látásunk minőségét és így közérzetünket is. A lehető legjobb látás elérése mindig egy alapos, szakember (optometrista vagy szemorvos) által végzett, mindenre kiterjedő szemvizsgálattal kezdődik. A szemvizsgálat két területre terjed ki: a látás aktuális állapotának felderítése és a lehető legjobb látásminőség elérése, a szem és alkotórészei állapotának egészségügyi szempontból történő ellenőrzése. A szemvizsgálat során a computeres bemérés után következik a szubjektív látásellenőrzés, szemfenék vizsgálat, réslámpás ellenőrzés. Non contact tonométerrel szemnyomásmérést is végzünk. Szemészünk gyermekek vizsgálatát is elvégzi az erre kifejlesztett Plusoptix készülékkel.

Die bestmögliche Sicht beginnt immer mit einer gründlichen, umfassenden Augenuntersuchung von einem professionellen Optiker oder Augenarzt. Der Sehtest umfasst zwei Bereiche:Erkennung des aktuellen Status um die bestmögliche visuelle Qualität zu erreichen, und das Überprüfen des Gesundheitszustandes der Augen und deren Komponenten. In der Augenuntersuchung nach computerisierte Messung kommt die subjektive Sichtkontrolle, Fundusuntersuchung , Spaltlampenuntersuchung.

Színtévesztést korrigáló szemüveget  Korrektion für Farbvertaushenden

A világot öt érzékszervünkkel érzékeljük. Ezek közül legtöbb információt a látás közvetít felénk. (A modern embernél az érzékszervek információ közvetítő szerepe körülbelül így alakul: látás 90%, hallás 5%, tapintás 2%, ízlelés 2%, szaglás 1%.) Ezért nem mindegy, hogy a látásban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználjuk-e.Az élet számos területén hátrányos helyzetben vannak a színtévesztők. Több mint száz szakmában (Pl. textilipar, autó-, festék, élelmiszer- és kozmetikai ipar) nem tudnak ugyanolyan eredményesek lenni, mint a jó színlátók. A közlekedésben pedig saját magukra és másokra is veszélyesek lehetnek. A színtévesztők sokkal több közlekedési balesetet idéznek elő, mint az ép színlátók. A színtévesztés már óvodás és iskolás korban is nehéz helyzetbe hozza a színtévesztő gyermekeket: nem ismerik fel a színes jelzéseket ruháikban, helytelenül használják a színeket rajzaikon, ügyetlennek bizonyulnak a színes műanyag formákból kialakított logikai játékokban, rosszul látják a térképeket és a színes tankönyveket.  

A Colorlite Kft. magyar optikai kutató, fejlesztő és gyártó cég tudományosan megalapozott korrekciós szemüveg bevonatokat fejlesztett ki a színtévesztés korrigálására, valamint egy gyors, pontos és egyszerű tesztet dolgozott ki a színtévesztés vizsgálatára és a korrekció eredményességének ellenőrzésére.

Az Optimum Optikában 2015. júliusa óta végezzük a Colorlite által kifejlesztett módszerrel a színtévesztés korrekcióját. Tisztelettel ajánljuk figyelmébe új szolgáltatásunkat, mellyel célunk az, hogy a színtévesztőknek segítsünk a színtévesztésből eredő problémáik megoldásában. Színtévesztést korrigáló szemüvegeinkkel a színlátás jelentősen javítható, enyhébb esetekben teljesen normálissá tehető.

Optimum Optik führt die, von der Color Methode entwickelte, Methoden für Messung und Korrektion der Farbvertauschung seit Juni 2015 durch. Wir empfehlen unseren neuen Service. Das Hauptziel ist, den Farbtauschenden zu helfen. Unser Ziel ist, mit unseren Brillen die Farbfehlsichtigkeit deutlich zu verbessern. Leichtere Fälle können völlig normal gemacht werden.

 

Szemüvegkészítést Brillenanfertigung

 Hiszünk abban, hogy igazán jó szemüvegeket akkor adhat át egy üzlet az ügyfeleinek, ha a szemüveg       elkészüléséhez szükséges minden munkafolyamat lehetőleg egy helyen zajlik. Egy jó szemüveg, mire viselője arcára kerül, több  munkafolyamaton megy át. Ennek az eredménye akkor lehet kiváló, ha a készítés, a kontroll és a kész szemüveg átadása egy helyen történik. Minden általunk forgalmazott szemüveget saját műhelyünkben készítünk. Itt mesterségünk kézzel végzett munkafolyamatait a mai kor legmodernebb megmunkálási technológiáját biztosító berendezések használatával házasítjuk. Sok esetben ügyfelünkkel közösen tervezzük meg szemüvegének a formáját úgy, ahogyan azt ő ideálisnak gondolja.

Der Kunde wird am besten bedient, wenn alle Spezifikationen, erforderliches Workflow vorzugsweise an einem Ort stattfindet. Eine gute Brille geht über mehreren Workflows bis sie ihre endgültige Trӓger erreicht. Das gute Ergebnis ist also, wenn die Vorbereitung, Steuerung und Auslieferung der fertigen Brille an dem selben Ort passiert. .

Kontaktlencsét, ápolószereket  Kontaktlinsen, Pflegemitteln

A kontaktlencse kiküszöböli a szemüvegviselés kényelmetlenségeit, a keret  zavaró hatását, túl erős dioptria vagy nagy dioptria különbség okozta torzítást. A lágy lencsék magas víztartalmúak, jó oxigénáteresztő képességűek, kényelmesek, ezért könnyen megszokhatóak. Az egészséges ápolás részeként egyszerű lépéseket kell minden reggel és este elvégezni.
Manapság a lágy kontaktlencsék a legelterjedtebbek, de félkemény és kemény lencsék illesztésével is foglalkozunk.

Die Kontaktlinsen beseitigen die Unannehmlichkeiten des Tragen von Brillen. Die weiche Linsen haben ein hohes Wassergehalt , haben gute Sauerstoffdurchlässigkeit , sind komfortabel und daher leicht an zu gewöhnen. Im Rahmen der Gesundheitsversorgung sollten Sie in einfachen Schritten, morgens und abends, durchführen. Heutzutage werden weiche Kontaktlinsen am häufigsten getragen, wir bieten aber halbstarren und starren Linse auch an.

Napszemüveget  Sonnenbrillen

A napsugárzás egy bizonyos hullámhosszúságú része nemcsak a bőrt károsítja, hanem a szemet is. Az ultraibolya fény az időskori makula degeneráció és a szürkehályog kialakulásának fő okozója.

Fontos tehát szemünk védelme. Optikánkban minden napszemüveg 100%-os UV szűrővel ellátott. A polárszűrős napszemüvegek viselése vízparton illetve autóvezetésnél ajánlott, mivel ezek a zavaró csillogásokat, tükröződéseket is kiszűrik. Ne feledje, hogy napszemüvegét dioptriás változatban is elkészítjük.

Die Sonnenstrahlung an einer bestimmten Wellenlänge, schadet nicht nur der Haut, sondern auch die Augen. UV-Licht ist der Hauptauslöser von der altersbedingten Makuladegeneration und von Kataraktbildung.

Céges Látásszűrés

A céges  szemészeti szűrővizsgálat célja hogy segítsük a munkáltatókat abban hogy megőrizzék munkavállalóik egészségét,  munkavégzésüket  hatékonyabbá tegyék.

Az 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelete alapján (a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményei) azon munkavállalók részére, akik naponta legalább 4 órát töltenek monitor előtt, a munkáltató köteles a munkavállaló szem és látásvizsgálatát elvégeztetni, majd ezt 2 évenként megismételtetni. A jogszabályban előírtaknak megfelelően kötelező az éleslátást biztosító szemüveg térítése a munkavállaló részére.

A rendelet értelmében a képernyő előtti  munkavégzéshez használt szemüveg elszámolható költségként, így a munkáltató növelheti beosztottaik juttatásait, miközben költséget csökkent.

A szaküzletünk felszereltsége és ember állománya lehetővé teszi a rugalmas szemvizsgálat és kiszolgálás lehetőségét, azaz igény esetén az egyes cégek helyszíni szűrését is (helyszínen lebonyolított szemvizsgálat és szemüveg értékesítést) vállaljuk. Így biztosítani tudjuk, hogy a munkavállalók a lehető legkevesebbet legyenek távol munkahelyüktől és kényelmes formában jussanak hozzá a szükséges szemvizsgálathoz és a munkájukat hatékonyabbá tevő éleslátást biztosító szemüveghez.

Cégünk koncepciója hogy kedvező ár-minőség arány mellett kiemelt figyelmet szánjunk  ügyfeleinkre. Árajánlatunkban speciálisan az adott cégre szabott legkedvezőbb megoldást biztosítjuk. 

 

Amit kínálunk:

  •         keret megállapodás (egy,- kétéves szerződési lehetőség)
  •         helyszíni kiszállás (a vállalkozás,szervezet szék,-telephelyére)
  •         széles kollekció, helyszíni keretválasztási lehetőség (legújabb keret és lencsekollekcióból választhatnak)
  •         kedvezményes éleslátást biztosító szemüveg elkészítése(nem csak a helyszíni kitelepüléskor)
  •         kedvezmény üzleteinkben a keret megállapodás ideje alatt
  •         rugalmas,ügyfélközpontúság
  •         modern technológia
  •         biztos háttér
  •         megbízható szaktudás

Vállalati szűrővizsgálattal kapcsolatos további információkért keressen bennünket az elérhetőségeink egyikén.