Miért pont mi?

Miért pont az Optimum Optika?

Mert mi tudjuk, hogy Ön nem szemüveget keres, hanem …

Szeretne jól látni​

Emmetropia

Azt a szemet, amely nyugalmi állapotban a végtelenből jövő párhuzamos fénysugarakat úgy töri meg, hogy azok az ideghártya (retina) síkjában egyesülnek képponttá, helyes fénytörésű, emmetrópiás szemnek nevezzük.

Myopia

Azt a szemet, amely a végtelenből érkező párhuzamos sugarakat a retina előtt töri meg, myopiás szemnek nevezzük. A myopiás szemű egyén csak véges távolságon belül lát élesen, de távolra nem, azaz rövidlátó.

Hypermetropia

Azt a szemet, amely a végtelenből érkező párhuzamos fénysugarakat a retina mögött töri meg, hypermetrópiás szemnek nevezzük. A hypermetrópiás szemű egyén távolra sem, közelre sem lát élesen, azaz távollátó vagy túllátó.

Asztigmiák

Ha a szem törőközegeinek együttes optikai hatása különböző meridiánokban eltérő, akár a szaruhártya, akár a lencse vagy mindkettő együttes aszférikus hibájának következtében, akkor asztigmiáról beszélünk.

Presbyopia vagy öregszeműség
Kb. 40 éves kor után az egyébként távolra jól látó szem egyre rugalmatlanabbá válik, csökkent alkalmazkodását közelre nézéskor olvasó szemüveggel pótolni kell. Az alkalmazkodóképesség a lencse rugalmasságának fokozatos elvesztése révén a korral egyre csökken, és bekövetkezik a presbyopiás állapot.
Az emberi szem a szervezetnek az a része, mely az életkor előrehaladtával a leghamarabb veszíti el azokat a tulajdonságait, melyekkel fiatal korban rendelkezik. Nevezhetjük ezt a folyamatot a szem elöregedésének.A presbyopia legfeltűnőbb jele az olvasáskor jelentkező problémák megjelenése: a homályos látás és az olvasótávolság meghosszabbodása. Ennek a jelenségnek az oka a szem alkalmazkodóképességének csökkenése, majd az életkor további előrehaladtával a teljes megszűnése. Ez a folyamat minden embernél megállíthatatlanul lezajlik.
A probléma lényege, hogy bár távolra szemüveggel vagy anélkül élesen látunk, közelre azonban nem. Ez alól csak néhány rövidlátó kivétel, akiknek időlegesen nincs szükségük szemüvegre olvasáshoz.
Ha más szemhibával (hypermetropia, asztigmiák) társul, akkor a páciensnek mind távolra, mind közelre nézéshez szüksége lesz szemüvegre
A presbyopiát korrigáló szemüveg viselése csak közelre nézéskor szükséges, távolra tekintéskor a képet elmosódottá teszi és zavar.

szeretné, ha nem nyomna, szorítana, nem lenne nehéz…  

A szemüvegkeret egyrészt egészségügyi termék, másrészt azonban nagymértékben befolyásolja ─ sőt gyakran meghatározza ─ a megjelenést. Így fontos, hogy jó minőségű, esztétikus modellt válasszunk.

Keret vásárlásakor figyelembe kell venni az életkort, öltözködési stílust, arcformát, hajszínt, s nem utolsó sorban a szemüveg funkcióját, illetve a szükséges dioptriát is. Például nem azonos követelményeknek kell megfelelnie egy állandó viselésre vagy egy csak olvasáshoz szánt szemüvegkeretnek, valamint a dioptria nagysága is befolyásolhatja a választást. Természetesen az is fontos szempont, hogy a vásárló ezt hétköznapi vagy alkalmi viseletre szánja, mi a foglalkozása, hobbija.

Mindig érdemes egy tartalék szemüveget is készíttetni, amelyet igazán akkor értékelünk, ha a másik megsérül, vagy elveszik.

Természetesen és nem utolsó sorban a divat is szerepet játszik a szemüvegkeret-választásban. Jelenleg a nagyobb méretű karakteres modellek számítanak "trendinek", de népszerűek a damilos és keret nélküli megoldások.

A szárak hosszúsága, az orrtámasz szélessége és magassága, a lencsék dőlésszöge határozza meg, hogy jól van-e beállítva a szemüveg.

szeretné tudni, hogy szakértő kezekben van és biztos akar lenni benne, hogy a legjobbat kapta

A hatékony precíziós szemüveglencsék esetén kulcsfontosságú a szemüveglencsék összes centrálási adatának a pontos mehatározása, valamint a páciens számára érthető, személyreszabott szemüveg konfiguráció.

a manuális mérés már a múlté

Az i.Terminal ® egy új generációs centrálórendszer, amely lehetővé teszi az összes mérés gyors, egyszerű és pontos elvégzését.

A i.Terminal® pontosan megméri a kívánt centrálási paramétereket (például a pupillák közötti távolságot, az illesztési magasságokat, a keret dőlésszögét és a szemüveglencse-szaruhártya távolságot) egy automatizált folyamat részeként.

Az i.Terminal® lehetővé teszi, hogy prémium színvonalú élményt nyújtson pácienseinknek és több értékes időt tölthessünk a lencsetanácsadással

szeretné azt érezni, hogy megbecsült vendég, nem „csak egy vásárló”

2015 januárjában indítottuk el hűségprogramunkat. Vásárlóink, akik HŰSÉGKÁRTYÁval rendelkeznek 10 % kedvezményt kapnak minden szemüveg és napszemüveg vásárlása esetén. A vásárlásokkal  pontokat gyűjthetnek, amelynek értéke üzletünkben levásárolható.

Hűségkártya szabályzat:

A hűségkártya tulajdonosa komplett szemüveg vagy napszemüveg vásárlása estén 10% kedvezményt kap. Vásárlásai után minden elköltött 1000 Ft után 10 pontot rögzítünk a kártyáján. Az összegyűjtött pontokat bármilyen üzletünkben megtalálható termékre levásárolhatja, 1 pont 1 Ft-ot ér. A pontok legfeljebb a termék árának 50%-ig válthatók be.  A kedvezmények nem összevonhatóak, akciós termék vásárlásakor a vásárló eldöntheti, hogy pontokat vált be, vagy az akció kedvezményt veszi igénybe. A pontok beváltását a fizetés előtt jelezni kell!

A hűségkártya a Kibocsátó tulajdona, melyet a Felhasználó rendelkezésére bocsájt. A kártya mindig az utolsó vásárlástól számított 2 év időtartamig használható. Az érvényesség lejártával a kártya által biztosított kedvezmények a továbbiakban nem vehetők igénybe.

A kártyán található pontokról a Felhasználó a Kibocsátó weboldalán (www.optimumoptika.hu) tájékozódhat.

Az Hűségkártyára a készpénz befizetésre is van lehetőség.  Az összeg a befizetés alapján feltöltésre kerül a kártyára, amely 100% értékben levásárolható. Ebben az esetben nem pontokat, hanem Ft-összeget töltünk fel kártyájára.